De uitslag van de ISRT test kan worden vertaald naar trainingsvormen binnen de Voetbal Conditie Training gebaseerd op de score van het herstelvermogen en de herstelcapaciteit.
 
Er zijn 3 vormen waarin de ISRT kan worden uitgevoerd;

1. Maximale ISRT hierbij loopt de speler zonder inspanning voor de test een vooraf bepaald parcours met hartslagmeting tot het moment waarop de speler het niet meer redt om de noodzakelijke afstand te overbruggen in de beschikbare tijd. De meting vindt plaats per persoon inclusief de uitgebreide Polar flow registratie.

  • Nadeel van deze test is duurt even voordat je hele team in kaart hebt.
  • Speler heeft lange rustperiode nodig of kan na deze test niet meer trainen.
  • De test is meestal verdeeld over meerdere trainings momenten om het hele team te kunnen meten.
  • Voordeel van deze test is dat je een gemeten maximale HR per speler hebt.

2. Sub maximale ISRT team analyse
Hierbij loopt het team zonder inspanning voor de test(max 20 spelers) een vooraf bepaald parcours met hartslagmeting tot een vooraf bepaalde stap tijdens de test. De meting vindt plaats met de Polar Team waarbij per persoon een registratie plaats vindt. 

  • Door middel van het vastleggen van de waarden tijdens de test en gedurende het herstel kan je per speler inzicht krijgen in het herstelvermogen en herstelcapaciteit.
  • Nadeel is dat de Polar Team meting niet zo uitgebreid is als bij de Polar Flow. 
  • Groot voordeel van deze test is dat hij met een groep kan worden uitgevoerd, de test duurt inclusief rust ongeveer 12-15 minuten en men kan aansluitend gaan trainen.

3. Sub maximale ISRT met uitgebreide persoonlijke analyse. 
Hierbij lopen maximaal 4 spelers een vooraf bepaald parcours met hartslagmeting en gps meting met Polar horloge M400 tot een vooraf bepaalde stap tijdens de test.

  • De meting vindt plaats met de uitgebreide Polar flow app. 

De geleverde inspanning wordt tijdens de test individueel inzichtelijk gemaakt door registratie van de hartslag. 
Met deze data kunt u herstelvermogen en herstelcapaciteit onderling en met andere teams vergelijken.
De score van het herstelvermogen en herstelcapaciteit maakt het mogelijk om gericht met de Voetbal Conditie Trainings vormen uw spelers en team conditioneel beter maken. Wij kunnen de sub maximale Interval Shuttle Run Test op lokatie verzorgen.


Tijdens de 2-daagse Start2Move cursus Conditietrainer Voetbal leer je aan de hand van praktijkgerichte, vernieuwende oefeningen en tips het maximale uit jouw team en individuele spelers te halen. 
Klik hier voor meer informatie over de cursussen van Start2Move.